Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Tidskrävande

Allt runt omPosted by Gabriel Wed, January 26, 2011 21:54:34

Att göra mycket av arbetet själv är inget som man gör, bara över en natt. Enligt min tidsplan så har det säkert gått åt dubbelt så mycket tid än beräknat.

Detta beror på många saker, dels att man egentligen inte vet hur lång tid vissa saker tar, då man aldrig tidigare gjort det. Man är väldigt noggrann och då tar saker ochting längre tid. Sen har vi en sak, som att inhandla saker som behövs för att kunna göra vissa saker själv. Vi har också den tid det alltid går åt att komma igång på vardargarna. Känns som att man får lika mycket gjort på fem vardagskvällar som man får på en helgdag. Det sista är alla justeringar efter byggarbetare som inte gjort saker och ting korrekt och ordentligt från början.

Om man ser till hur slarviga byggarna är så är man glad att man gör en hel del själv och kan göra saker och ting ordentligt. Igår fick jag börja med att kapa av ett frånluftrör i badrummet och släpa fram tigersåg m.m. innan jag kunde sätta taket i badrummet för att det stack ned 2 cm för långt trotts att man tryckte upp det så mycket som gick. Gick säkert 30-45 minuter innan man kom igång med takpanelen. Skulle man lägga ihop all tid man fått lägga ned pågrund av dåligt hantverk från byggarna så skulle man hållt inne med en hel del av betalningen. Nu för vi diskution med det företag som reste stommen åt oss och gjorde montering i steg 1-3 av 5 möjliga. Vi är inte nöjda med den tjänst de levererat.

Brukar säga att det är tur att vi inte har en tillverknings industri som är lika slarvig som många, men inte alla byggarbetarna är.. För då hade sveriges export varit väldigt liten och sveriges ekonomi hade varit i botten, då vi hade haft så dålig kvalitet på våra produkter, så vi knappt kunnat sälja dessa.

En sak som är störande som jag inte tog upp tidigare som gjort att man tappar tid är när saker och ting man fått i leveranserna inte stämmer. I helgen som var så hade vi planerat att göra klart köket, men tyvärr så blev det inte så p.g.a. en liten sak. I ritningaran från köks ritaren så hade han ritat in sju stycken led lampor under överskåpen, men när vi skulle montera upp de sista överskåpen och den tredje skivan med ledlamporna så upptäckte vi att det var urfräst för totalt åtta led, men vi bara fått sju. Problemet är att dessa måste monteras innan man monterar överskåppen då kablarna går bakom skåpen i ett urfräst spår. Så nu är det bara att vänta på den sista led lampan innan vi kan montera de två sista skåpen. Lite irreterande då man vill ha köket klart.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.