Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Många beslut

Allt runt omPosted by Gabriel Wed, January 05, 2011 20:36:34

Samtidigt som man ska lägga runt en hel arbetsvecka på att bygga så är det många andra beslut som ska tas som man inte hinner tänka på, då man har huvudet fullt med hur man ska lösa saker och ting man håller på med i huset.

Idag när de lagt klinkersen i hallen så slog det mig att vi inte bestämt vilken färg vi ska ha på fogen och som tur är så ha de inte fogat ännu, då vi kommer välja en mörk fog då vi har mörkt golv i entren.

När det gäller tapet och färg så har vi hittat en tapet som vi beställt, dyr men värt det. Vi har valt en färg till en vägg, annars så kommer det mesta bli vitt tills vi flyttat in och känner att vi kan lägga energi på val av färg och tapeter. Idag har vi kök,vardagsrum, hall och allrum klara med tapet och färg val. Sovrummet har vi en tapet vi gillar, men inte bestämt något ännu. Detta gör att vi är lika noga var vi än spacklar och slipar och utgår ifrån att vi ska måla.

Nu när vi närmar oss inflytten så ska vi oxå inhandla nya möbler och andra saker som vi vill ha nytt. Ett val som vi har haft svårt för är badrumsmöbel och har ännu inte bestämt oss vad vi ska ha på badrummet.

Sen när man väl fått sig en bild hur man vill ha något så ska man finna detta. Tid som man ska hitta mellan de 40 timmar man gör på sitt vanliga arbete, de 40 timmar man gör på bygget och de timmar man behöver sova och äta.

Vi har själva köpt lite då och då, när vi snubblat över något. Visst blir det att man har saker står i lägenheten och i huset som kanske är lite i vägen, ,men man får det man vill ha och köper det när man har tid och oftast till ett riktigt bra pris.

Tips

- även om det känns långt borta så börja titta på färgval och tapet i god tid innan ni ger er in i het luften.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.