Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Många moment på samma gång

Allt runt omPosted by Gabriel Wed, January 05, 2011 20:21:18

Jag vet inte hur andra gör när de bygger sina hus, men vi har valt ett sett som vi anser är effektivt för oss, då vi inte bygger som man brukar. Vanligtvis så gör byggarna ett moment i taget, men vi gör många olika på samma gång på grund av att vi vill och att det blivit så p.g.a. andra saker som påverkat arbetsgången som väntan på lösullen, som gjorde att vi inte kunde skiva klart övervåningen förrän lösullen var på plats.

När vi är ett gäng som arbetar så jobbar vi ofta på olika håll i huset med olika saker.

Vi kan spackla, måla, slipa, sätta tak eller lägga golv på samma gång. Vi har valt att vilja grundmåla och på vissa ställen oxå måla klart innan vi satt taket och golv för att slipa ta hänsyn till att tex gå emot och skätta ner taket. Kan man måla betydligt snabbare och skvätta så pass man vill.

Det som vi oxå ser som bra att vi arbetar i olika steg är att vi kan göra det som vi är bäst på och att ingen står syssloslös och behöver känna sig överflödig, för det finns alltid något att göra, som den personen klarar av. Vi försöker göra det vi är bäst på för att maximera resultatet.

Vi tycker det gått bra och än så länge är vi nöjda med resultatet, men det har krävts en hel del mer tid än beräknat.

Det jobbigaste har varit alla hörn vi har att få dessa bra. Har slitit hårt och slipat och spacklat om dessa i genomsnitt 4-5 gånger för att på riktigt bra hörn då vi kör med 90 gradiga hörn och ingen avrundning eller utanpåliggande list. Det som varit värst är att fått balken i taket i vardagsrum/köket bra, men nu är den klar.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.