Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Start av WC & Tvätt

InteriörPosted by Gabriel Wed, January 05, 2011 19:47:56

Nu känns det som att vi börjar nå vårt slutmål, då undervåningen börjar kännas som klar.

I dagarna började Gällersta kakel med våt utrymmena (wc och tvätt) flytspacklingen är klar. De började 1½ vecka tidigare än planerat och det känns jätte bra.

Det man mest varit orolig för är dörrkarmar och hur vi skulle lösa övergångarna till vår utrymmena. Har aldrig tidigare monterat karmar och speciellt inte i samband med anknytning till våtutrymmen där det flytspacklas. Det man bör tänka på om man bygger hus från Fiskarhedenvillan är att dörrkarmarna är lika breda som regel plus gips, så det finns inte utrymme för kakel m.m. under dörrfoder, så detta får man lösa på egen hand. Vi löser det på det viset att vi kommer sätta en liten smyg, lika mycket som kaklet bygger och kommer på så sätt ha utanpåliggande dörrfoder i badrum och wc. Standard hos Fiskarheden är att lägga kaklet mot dörrfodreet och lägga en silikon sträng runt.

Detta var inget vi tänkt på innan, men ändå är en ganska betydande sak, då det är en sak som kommer synas tydligt och om man vill kakla om så är det lätt att ta bort dörrfoder med utanpå liggande. Dessutom när man lägger silikon så kan den ofta lätt missfärgas med tiden och torkar. Detta är en smak sak, men ville lyfta fram det, då vi inte tänkt på detta och tyckte det var en viktig sak.