Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Tidskrävande

InteriörPosted by Gabriel Mon, December 20, 2010 18:57:53

Känns som att det inte händer så jätte mycket just nu. Man lägger många vakna timmar med husbygget och det är i detta läge man frågar sig om det är värt det. Svaret blir fortfarande JA! Även om man hade haft råd att köpt nyckelfärdigt hus så kommer resultatet bli betydligt bättre och man kan luta sig tillbaks i soffan och njuta av att man gjort detta själv och vara stolt över sin sambo, familj och vänner som hjälpt till att åstadkomma detta.

För tillfället lägger man 30-40 timmar i veckan på bygget och man känner sig lite sliten.

Stressen över att få vissa saker klara innan de ska komma och börja med våtutrymmena vecka 2. Då ska golv och dörrkarmar vara monterade. Golvvärmen i badet ska vara lagd och innan dess så ska hallen bli klar så vi kan lägga golvet som hänger ihop med vardagsrum och kök.

Så i år blir det inte mycket jul och nyårsfirande, då arbete i huset står på schemat.

Har hänt en hel del i huset sen senast, då vi nu äntligen fått lösullen på plats på övervåningen. I helgen så skivade vi i stort sett hela övervåningen så nu har man det roliga arbetet med att spackla och slipa framför sig :o(

Undervåningen ska i stort sett bara målas några gånger och några fina justeringar med fint spackel innan den kan göras färdig med tak och golvläggning.

Har lagt in lite bilder då orken att skriva för tillfället inte är på topp.

Om ni är i byggartagen, så fundera riktigt innan om ni har den tid som krävs för att bygga själva och om det är värt det. Det sociala livet har vi i stort sett lagt åt sidan sen några veckor tillbaks. Man jobbar äter åker till bygget, äter, sover, jobbar, åker till bygget, äter, sover, jobbar, handlar, äter, sover, jobbar, äter, åker till bygget ......