Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Spara tid

TipsPosted by Gabriel Wed, October 06, 2010 20:15:59

P.g.a. allt regnande och väldigt mycket att göra på arbetet och i föreningslivet så kom vi lite efter med vissa saker. Själva trodde vi inte att byggarna skulle sätta upp vindskivorna så snabbt och sen få på plåtarna på samma gång.

Mitt tips till er som ska bygga är att fråga er byggare, när de tänkt sätta upp vindskivor m.m. för att hinna måla dessa innan de monteras. Man sparar mycket tid på att måla vindsivor, smygar och foder, knutar m.m. innan det monteras.

Nu finns det säker andra som tycker annorlunda.

Själv har jag upplevt att det varit mycket lättare och går mycket snabbare att stå nere på marken/inne i huset och måla i en bra arbetsställning, än att ligga halv vikt på ett tak, eller stå på en byggställning när man är höjdrädd.

Nu han vi inte måla vindskivorna innan montering, men allt annat har vi hunnit med att måla, och det känns skönt. Då slipper vi fin maskera fönstren, för att måla smygar m.m. Har inte behövt kladda vid plåtarna m.m.

Något vi inte ångrar är att vi valde att få allt virke grundmålat vid leveransen. Hade vi inte fått det, så hade det blivit tufft, och vi hade fått anlitat en firma som tagit bra betalt för detta arbete.

Alltså

1. Beställ virket grundmålat

2. Måla vindskivor, smygar, foder och knutar innan montering

3. Köp ordentliga penslar och olika storlekar

4. Snåla inte med färg

5. Kommer inte på mer just nu.

Själva brottas vi nu lite mot vädret, då det börjar bli för kallt för att måla. Nu har vi lite grundmålning kvar av takfoten och allt över +7 grader är bra. Känns som att helgen nu är sista chansen.