Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Bara en entreprenör kvar

EntreprenörerPosted by Gabriel Fri, September 10, 2010 20:28:40

Idagarna gjorde vi klart med ytterliggare en entreprenör, Eriksson plåtslageri AB som ska sköta plåtarbetet på farstukvisten.

Tycker vi lyckats knyta kontrakt med bra entreprenörer som gör ett bra arbete. Kvaliteten är viktigare än att spara någon tusenlapp, som i slutändan blir några tusen dyrare då man inte är nöjd med arbetet och kanske behöver göra om det eller komplittera det.

Sen tidigare har jag skrivit om Tobbes Schakt som gjort ett oki arbete. Det svåra med att arbeta med större företag är att informationen går från mun till mun och på vägen så kan information falla bort eller tolkas olika. Gäller att stå på sig och föra en öppen diskution med de entreprenörer man anlitar.

Förenade Bygg är det företag som reser stommen och gör steg 1-3 på huset, innan vi tar vid. De har gjort ett kanon jobb så här långt.

Muff Magnus gör vvs delen och arbetade hårt när han satte igång för att få allt klart inför gjutningen och han har ett bra rykte och vi hoppas det fortsätter efter vårt hus är färdigt.

Electra El på el fronten var inte så svårt då jag är vän med personen bakom företaget.

Det som återstår nu är våtutrymmena. Vi hade tänkt göra vissa delar själva här, men det verkar bara krånglit, då det verkar vara svårt att få tag i någon som vill göra tätskiktet och ge intyg på detta och överlåta finliret till oss. Lutar idag åt att det blir Gällersta kakel som kommer få uppdraget, men vi har inte skrivit något kontrakt ännu och ska försöka förhandla till oss lite bättre pris först.

Grund, Mark & VA

EntreprenörerPosted by Gabriel Sat, May 29, 2010 19:19:05

De första entreprenörerna klara.

Vi har gått tiden lite i förväg och tagit in offerter på markarbete, grunden, avloppet och vatten. Har haft sex olika aktörer på plats vid tomten, men det var två stycken som kom vinnande ut ur striden.

Markarbetet tog vi tag i själva som ni kunnat läst om tidigare och hyrde in en grävare och lånade traktor och kärra från bekanta. Var riktigt kul att köra grävmaskin, kändes som man var 10 år igen

Tyvärr, så klarade vi inte att fixa allt själva med fick ned kostnaden för markarbetet rejält.

När det gäller grunden, avloppet och det återstående markarbetet så har vi valt att anlita Tobbes schakt som är kända för att göra ett riktigt bra jobb och som gör många jobb åt just fiskarhedenvillan.

Vattnet så gick Borrvik vinnande ur den striden. Är skönt att de jobbat med Tobbes schakt tidigare, så där känns det helt rätt.

Är skönt att veta att de entreprenörer man anlitar kan föra dialog och samarbeta och arbetat med varandra tidigare så arbete flyter på bra utan några direkta störningar p.g.a. att entreprenörerna inte kommer överrens.