Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

31 Oktober

TomtPosted by Gabriel Sun, November 21, 2010 21:11:01

Ville slänga in lite härliga sen höst bilder på omgivningen. Är dessa dagar man längtar efter som hus ägare. Kliva ut på trä däcket och avnjuta tystnaden och utsikten över landskapet.

Bilder tagna från övervåningen

Bygg klart

TomtPosted by Gabriel Fri, September 10, 2010 20:45:17

Efter en välbehövlig semester, så kommer man hem och tomten är bygg klar. Avlopp klart, men inte allt enligt de överrens kommelser som gjordes före semestern. Nu kompromissade vi lite och är i stort sett nöjda efter några små justeringar som kommer göras inom en snar framtid.

Från att köpt en bit mark med en gammal förfallen sommarstuga, garage, förrådsbyggnad och en massa stora träd, till en underbar byggklar tomt med en fantastisk utsikt.

När vi var ut till tomten hösten 2009 till idag, så har det hänt mycket. Det började med att vi sågade ner cirka 50 träd på tomten. Hyrde grävmaskin och gjorde en grovplanerig av tomten i den mån grävmaskinen klarade av sten och stubbar. Har rivit en sommarstuga som vi trodde skulle vara en baggis, men det visade sig vara en seglivad stuga men efter 14 dagars slit och mycket hjälp från vänner och familj så vann vi tills lut denna kamp.

Trotts detta så återstår mycket arbete med tomten och snart är det dags igen att hyra grävmaskin och sätta sig bakom spakarna och leka smiley