Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Lösningar

Tänka påPosted by Gabriel Tue, February 08, 2011 21:40:59

Många säger att det tar tre byggen innan man är helt nöjd med resultatet.

Det må kanske vara så, för det är en hel del saker som man inte tänkt på, men än så länge är det inte direkt något vi velat gjort annorlunda. Vi är i stora drag nöjda med det resultat vi uppnått.

Finns vissa saker som vi inte tänkt på, som man kanske tycker de man anlitar bör upplysa en om. t.e.x. vatten utkastet som vår vvs firma kopplade på efter att vattnet är renat. Varför slita på filter och rena vatten som i stort sett redan är rent och fint när man ska vattna gräset,blommor och tvätta bilen med. Nu är det inga större problem att åtgärda detta då man har nära vän som jobbar inom branschen.

Att bara tänka på vilken badrumsmöbel man ska köpa för att placera vatten och avlopp rätt i förhållande var man vill att den ska monteras. Många badrums möbler är anpassade till att passa ett standard avlopp på runt 55 cm höjd. Sen om möbeln ska ha dubbla, vä eller höger sänkt m.m. Många anpassar avlopp och vatten till möbeln, men själva visste vi inte exakt vilken möbel vi ville ha förän någon vecka sedan. Har uppstått lite problem, men som alltid går att lösa.

En annan sak angående om man har vattenfilter som vi, är att man inte får backspola i avloppet. Detta är ingen som informerat om. Varken från miljökontoret eller från leverantören. Nu kommer vi lösa detta genom att dra ut backspolningen i samma rör som inkommande vatten kommer. Dock behöver vi gräva lite mot vårkanten och dra detta till dagvatten brunnen. Hade man vetat detta innan, så hade vi förberett en slang för detta när plattan ritades.