Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Dyckert pistol

LösningarPosted by Gabriel Wed, January 26, 2011 22:01:14

När vi började sätta takpanelen så köpte vi en billigare dyckert pistol på Biltema då vi fått tips om att den skulle vara bra och duga till ett bygge. Dock så har vi inte varit helt nöjda med detta val, då det nu är dags att sätta upp listerna, som är laserade och vitmålade. Eftersom vi inte ska måla efter vi satt upp dessa så vill vi att det ska bli minimala spår efter spiken. Därför valde jag att inhandla en bättre dyckert pistol som jag inte ångrar idag. Lägg lite extra på lite bättre maskiner, det lönar sig.

Det blev en Makita för dycker upp till 50 mm och storlek 1,2 mm. Känns bra i handen, lätt, lite rekyl, ställbart djup för slaget och ett kanonbra magasin för spiken. Kan verkligen rekomendera denna produkt

Problem lösningar

LösningarPosted by Gabriel Sun, January 23, 2011 20:42:53

Vid ett bygge så dyker det upp alla möjliga problem som ska lösas. När vi skulle lägga klinkers i tvätten, och samtidigt ha tillgång till värme och vatten så blev det lite knepigt då hydropressen och den temporära värmepatronen till golvvärmen skulle vara aktiva men ändå behövdes bort från golvet.

Vi löste det på följande sätt