Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Dags att grundmåla

MålningPosted by Gabriel Sat, December 04, 2010 23:10:18

Vi har valt att grundmåla och måla innan vi sätter takpanelen. Eftersom vi har färdiglaserad takpanel, ville vi inte riskera att det skvätter på panelen och nu behöver man inte heller tänka på att man måste vara försiktigt upp till taket, utan bara att rolla på.

Jag är glad att ha en snäll far, som bredspacklat det mesta på nedervåningen och slipat. Har lagt på 2-3 lager och det ser riktigt bra. Tack pappa!

Utan hjälp från pappa och vänner så hade det varit betydligt tuffare.

Jag hade lagt upp en tidsplan, som vi ser ut att hålla, men vi har nog lagt till ett antal extra timmar för detta. Inflyttning i Mars ser vi ut att klara utan några större problem, som det ser ut idag.

Sista dagarna för målning

MålningPosted by Gabriel Thu, October 21, 2010 19:28:23

Nu börjar det bli kallt och fuktigt för att måla. Nu är vi inne i första helgen i oktober och det blev upp mot 14-15 grader på dagarna och i solen riktigt skönt. Vi hade inte hunnit måla färdigt alla vita detaljer så det var sista chansen denna helg. I efterhand så var det inte de bästa förhållandena, men vi drog in det i huset och satte på bygglampor och en liten fläkt för att det skulle fungera. På förmiddagarna så grundade vi takfoten då solen sedan låg på och värmde. Grundfärgen torkar snabbt och kan målas ned till +7 grader enligt lasols anvisningar.

Till sommaren så behövs det nu bara en liten lätt strykning med vitfärgen över spik och skarvar.

Byggdag 22

MålningPosted by Gabriel Mon, October 18, 2010 19:18:13

När det varit väder och funnits tid så har vi varit ut några timmar och målat under takfoten på tak kupor och vindskivor innan stuprör ska monteras, för att slippa kladda när plåt detaljer är på plats och takpannor ligger på plats.

Minst sagt sköna arbetsställningar uppe på taket under tak kupornas takfot. Lite ömma höfter och mycket färg i hår och ansikte.

Nu är i allafall detta arbete gjort och vi har grundat en gång och dragit två vänder med vit färgen.