Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Konstiga leverans tider

Leverans från FiskarshedenPosted by Gabriel Sun, November 21, 2010 20:55:58

Leveranserna från Fiskarheden kan kännas att de kommer lite lustigt och vi har inte diskuterat detta med våran säljare då vi tror att det beror på det att det måste leverera ett visst 80% av den totala summan då vi har betalat detta vid husleveransen.

Fick braskaminen från Nibe lite tidigt och mitt under första vinter kaoset. Lyckades få hela kaminen över mig när vi skulle ta in den i huset. Inte roligt , men klarade mig undan med lite ilska och lite snö innan för skorna.

Innerdörrarna kom också lite tidigt, då det var över 2 månader kvar innan dessa skulle monteras. När man bygger så finns det inte så mycket plats för saker och ting. Då man har massa bygg material liggande över allt och maskiner och verktyg. Vi har tur som har ett gammalt garage och ett förråd på tomten, men båda dessa var väldigt välfyllda ett tag.

På tisdag, den 23 november får vi frånluftvärmepumpen från Nibe, ska monteras i slutet av februari. Som tur är så har vi fixat plats för denna och nu börjar bygg materialet försvinna från högarna på pallarna mitt i rummen.

Nu kommer huset

Leverans från FiskarshedenPosted by Gabriel Thu, September 23, 2010 17:28:16

Solen sken och förväntningarna var stora denna onsdagen den 1 september 2010. Denna dag har vi väntat på länge nu, då första leveransen från Fiskarhedenvillan skulle komma och arbetet skulle kunna sättas igång på riktigt.

Lastbilen anlände och sen kom "kranbilen" och efter lite funderand på var lossningen av lastbilen skulle ske satte spektaklet igång. Lossningen av byggmaterialet skedde ca 300m från tomten och tog lite mer än tre timmar. Det rymms en hel del i en lastbil med släp på 24m.