Tjuse

Tjuse

Tjuse

Denna blogg handlar om vårat husbygge. Från tomt letande och val av hustyp till tomt och byggnation.

Utsättning

Plattan tar formPosted by Gabriel Fri, September 10, 2010 20:57:08

Grov utsättningen gjorde vi innan vi for på semester en regnig kväll. Tyvärr så blev det inte så mycket bättre väder denna söndag kväll, då vi gjorde fin utsättningen. Lantmäteriet hade stängt totalt fram till v.33 så arbetet stod stilla en vecka. Jag ringde min goda vän som var på semester i Norge. Han gjorde oss en björntjänst mitt i sin semester och mellan landade hemma i Örebro en söndag kväll och gjorde finutsättningen åt oss.

Stort tack till dig Palle!!

Grunden till plattan

Plattan tar formPosted by Gabriel Fri, September 10, 2010 20:51:54

Tomten vi bygger på kryllar av sten och är av morän, så det är inte alltid lätt att gräva. Tomten som är formad som en kulle har gjort att vi har fått arbeta hårt arbetat med att jämna ut den för att inte behöva så mycket fyllnadsgrus. Från nordöstra hörnet till sydvästra hörnet så skillde det cirka en halv meter i höjd som ska x-tra fyllas. Vi x-tra fyllde med cirka 100 ton och resultatet blev riktigt bra.

Efter en lång väntan börjar nu grunden ta form. Först läggs frigoliten på plats som också utgör gjutformen för själva plattan.

För er som ska bygga hus bli inte rädda när ni ser grunden allt får plats jag lovar! Jag fick skrämselhicka och började undra om de hade mätt fel på ritningen eller om vi hade mätt fel, hur tusan skulle vi få plats med allt på det där lilla utrymmet?! Stegade upp längs med sargen och självklart så verkade måtten stämma.

Golvvärmen lades på platts och på med armeringen.

Nu var det bara till och fyll på med cement.

Plattan är nu klar och om en vecka kommer allt byggmaterial.